Мода і забобони

Хоч на дворі і XXI століття, наші звички невикорінні. Багато з нас вірять у прикмети: стукають по дереву, не люблять чорних кішок, встають з правої ноги. А що вже говорити про творчих людей! Хочете дізнатися, які забобони популярні в світі моди і хто саме вірить в прикмети?

Один з найвідоміших дизайнерів - Крістіан Діор. Напевно, немає людини, яка не знає це ім'я. Так ось, у нього був особистий провісник, який завжди був поруч і від його рішення залежало дуже багато. Можна вірити або не вірити, але саме той момент, коли Крістіан Діор не прислухався до його думки, став для дизайнера фатальним. Під час поїздки в Італію знаменитий французький дизайнер помер від серцевого нападу. Його смерть досі викликає питання.

Ще Діор любив нумерологію і вважав своїми щасливими числами 8 і 13. У показах Діора на подіум виходили 13 манекенниць, а свій будинок мод він відкрив саме 8 жовтня 1946 року.

Наступник Крістіана Діора, не менш відомий Ів Сен Лоран також був людиною чутливою. Його талісманом був його пес, бульдог на прізвисько Мужик. Лоран обожнював все російське і йому подобалося звучання цього російського слова. Дизайнер вірив в те, що наряд, на який присяде його улюбленець, обов'язково стане бестселером. Погодьтеся, не важко вірити в таке, коли ти талановитий, навіть геніальний.

Президент Американської ради моди, дизайнер з Бельгії Діана Фон Фюрстенберг, перед кожним показом своїх колекцій кладе в свою туфлю талісман-монету, яка дісталася їй від батька. Цю монету її батько носив в своєму черевику під час війни.

Креативний директор відомого американського бренду Tibi Емі Смілович вірить в карму. Саме тому, щоб покази її бренду приносили прибутки, напередодні вона щедро роздає чайові скрізь, де тільки може.

З упевненістю можемо сказати, що парфум Chanel №5 знають практично всі.

Але чи знаєте ви, чому Коко вибрала саме цю назву? Габріель Шанель вірила в магію чисел і її щасливим числом була п'ятірка. Її знак зодіаку Лев - п'ятий в зодіакальному колі. У Коко було п'ять улюблених кольорів - це золотий, червоний, бежевий, білий і чорний. У першій ювелірної колекції Шанель "Bijoux de Diamants" 1932 року 5 основних тем: бахрома, перо, бант, стрічка і комета. У назві класичної сумки Chanel - «2.55» все ті ж п'ятірки, це дата її створення - лютий 1955 року. Навіть люстра в квартирі Коко Шанель, яка була виготовлена ​​на замовлення, в своєму візерунку крім зашифрованих літер її імені - G (Gabrielle) і подвійного С - бренд Шанель, містить і цифру 5.

Колишній креативний директор Givenchy, нині креативний директор Burberry Рікардо Тиші захоплюється картами Таро, астрологією, магічними кристалами і вірить в магію чисел. Своїм щасливим числом вибрав 17. Можливо тому, що в Таро 17 номер карти з назвою Зірка, яка означає процвітання і успіх, чим характеризується все його життя ще з часів роботи в Givenchy. У колекції Тиші є футболки з числом 17, колекції презентувалися 17 числа, покази відкривалися о 17:00. І все це незважаючи на те, що в Італії, звідки родом Тиші, число 17 схоже на наше 13, не саме щасливе.

А в які прикмети вірите ви?

Ми віримо в те, що, якщо зробити замовлення в інтернет-магазині «4530 Тканини і Фурнітура» - це неодмінно принесе вам успіх!

Інтернет-магазин «4530 Тканини і Фурнітура» працює в сфері швейної продукції понад 20-ти років. Будемо раді бачити Вас в числі постійних клієнтів, які активно користуються гнучкою системою знижок.

Онлайн-каталоги оновлюються із завидною періодичністю. Наповненням каталогів займається досвідчений дизайнер, який завжди в курсі останніх тенденцій fashion індустрії.

Залишайтеся на модній хвилі разом з Інтернет-магазином «4530 Тканини і Фурнітура». Ми в свою чергу завжди за конструктивний діалог і тривалі, плідні партнерства!

Схожі статті

40 років модному будинку Michael Kors

40 років модному будинку Michael Kors

У Модного дому Michael Kors ювілей, 40 років з дня заснування. Це завжди було розкішне свято, навколо подіуму світові знаменитості в першому ряду і After Paty в модному клубі. Але під час карантину багато чого змінюється.

4530 Ткани и Фурнитура © 2024